Welkom op                        
Newfoundland 
 

Welkom op mijn website over Newfoundland

Lumsden, augustus 2008. Copyright (c) 2008 Edwin Neeleman
Lumsden, augustus 2008

Newfoundland is niet zomaar een eiland voor de Canadese oostkust. Nee, het is een onvoorstelbaar mooi eiland met schitterende natuur en indrukwekkende landschappen. Vanaf de ruige, rotsachtige kust zie je walvissen, orka's en dolfijnen voorbijtrekken. IJsbergen, op weg van Groenland naar het zuiden, smelten langzaam weg en nemen steeds weer andere vormen aan.

En ..... op Newfoundland wonen de aardigste mensen ter wereld! Dat klinkt misschien overdreven, maar het is echt zo. De mensen zijn er zo bijzonder vriendelijk, gastvrij en behulpzaam, dat het voor ons de voornaamste reden is om bijna ieder jaar opnieuw naar Newfoundland terug te keren.

Wanneer onze volgende trip naar Newfoundland gaat plaatsvinden, is op dit moment nog niet bekend. Maar er zal zeker een volgende keer komen, want ons bekruipt al snel een gevoel van heimwee zodra we weer enige tijd in het volle, drukke en haastige Nederland terug zijn. Het verlangen naar het rustige, stille en vriendelijke Newfoundland neemt dan al snel zodanige vormen aan, dat we de verleiding niet meer kunnen weerstaan.

Kom ook in die verleiding! Blader door deze website, bekijk de vele foto's en lees over onze ervaringen in de reisverslagen en verhalen.