Welkom op                        
Newfoundland 
 

Waar verblijf ik?

Quirpon Lighthouse Inn. Copyright (c) 2006 Edwin Neeleman
Quirpon Lighthouse Inn, Quirpon Island.

Accommodatie is er op Newfoundland in voldoende mate en in allerlei vormen en prijsklassen te vinden. Er is een enorm aanbod van hotels, motels, inns, bed-and-breakfasts, guesthouses en hospitality homes. Sommige zijn het hele jaar door geopend, andere uitsluitend in de zomermaanden.
Reserveren is niet altijd nodig, maar is (vooral in het hoogseizoen) wel aan te raden.
Creditcards worden vrijwel altijd geaccepteerd. Alleen in de kleinere bed-and-breakfasts en guesthouses wordt vaak contante betaling verlangd.

Voor degenen die wat meer op zichzelf willen zijn, zijn er op veel plaatsen huisjes of 'cabins' te huur.

Natuurlijk kun je op Newfoundland ook uitstekend kamperen. Er zijn een groot aantal parken en campings te vinden, waar je met een tent of camper terecht kunt.
Op de nationale en provinciale parken na, is wild kamperen overal toegestaan. In die parken dien je gebruik te maken van de officiŰle kampeerplaatsen, maar daarbuiten mag je in principe overal je tent neerzetten of je camper parkeren.

Een handige website voor als je op zoek gaat naar accommodatie is: Newfoundland and Labrador Tourism: Where To Stay. Door gebruik te maken van een groot aantal selectiecriteria, vind je vrij snel de accommodatie die je zoekt.

Tip: Een goede verblijfplaats voor bezoekers van het Bonavista Peninsula is Trinity. Daar beheert de in Nederland geboren Tineke Gow al 20 jaar een inn. Kijk voor meer informatie op de website van Artisan Inn Trinity.

Onze ervaringen

Tijdens onze reizen op Newfoundland hebben we er op een groot aantal verschillende manieren overnacht. We hebben er met een klein trekkerstentje rondgereden, zijn in guesthouses en hospitality homes te gast geweest, en hebben in hotels en inns geslapen. Ook hebben we een keer in de winter een 'cabin by the sea' gehuurd, en we zijn zelfs bij vrienden te logeren geweest. Maar wat ons eigenlijk het meest bevalt, is er met een camper te kunnen rondreizen. We hebben daarmee op de meest geweldige plekken gestaan, vaak met uitzicht op zee.

Heel bijzonder, en daardoor misschien wel onze meest geliefde accommodatie, is Quirpon Lighthouse Inn. Je moet daarvoor wel bijna helemaal naar het uiterste puntje van The Northern Peninsula rijden, maar het is die lange rit meer dan waard.
Quirpon Lighthouse Inn bevindt zich op het eilandje Quirpon (wat je uitspreekt als 'karpˇen') en is gevestigd in de voormalige vuurtorenwachterswoning. Dit uit 1922 daterende gebouw is in 1998 door Linkum Tours volledig gerestaureerd en herbergt nu een aantal in Victoriaanse stijl ingerichte gastenkamers waarin je kunt overnachten. Bij de prijs voor een overnachting zijn alle maaltijden en vervoer per boot van en naar het eiland inbegrepen.
Wat maakt een overnachting in Quirpon Lighthouse Inn nu zo speciaal?
Allereerst zijn daar de uiterst vriendelijke en gastvrije Nelson en Doris. Schipper Nelson brengt je in een 45-minuten durende boottocht van en naar het eiland. Vanaf de aanlegsteiger is het een kleine 15 minuten lopen naar de Inn, waar Doris je 's avonds een door haar bereide, traditioneel Newfoundlandse maaltijd voorschotelt.
En verder is het de hele entourage die een verblijf hier zo bijzonder maakt. Je bevindt je op een klein eiland, met als enige bewoners de gasten van de inn. Je naaste buren zijn de walvissen, orka's en dolfijnen, die vlak langs de kust aan je voorbijtrekken.
Ge´nteresseerd? Kijk op de website van Linkum Tours voor meer informatie of boekingen.

Quirpon Lighthouse. Copyright (c) 2006 Edwin Neeleman


Quirpon Lighthouse, Quirpon Island.